Jörgen Raymann trapt Dutch Caribbean Shark Week af in Burgers’ Zoo

Van 18 t/m 26 juni is het Dutch Caribbean Shark Week. Een week lang staat het hele koninkrijk in het teken van haaien en worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Nederland en op Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. De week wordt georganiseerd binnen de campagne Save our Sharks. Cabaretier Jörgen Raymann is ambassadeur van Save our Sharks en gaf op 18 juni in Burgers’ Zoo Arnhem het startsignaal van Dutch Caribbean Shark Week. Dat deed hij door samen met Max Janse, hoofd van de Burgers’ Ocean en Félipe Saelmans, jeugdambassadeur van Save Our Sharks, zijn handtekening te zetten onder een petitie voor betere bescherming van haaien. Ook sprak hij bezoekers van Burgers’ Zoo aan om de petitie te ondertekenen. De petitie zal worden aangeboden aan staatssecretaris Martijn van Dam.

PeterVerhoogDutchSharkSociety_SoS_04

Op de foto v.l.n.r.: Linda Planthof van Save Our Sharks, Max Janse, hoofd van de Burgers’ Ocean, Save Our Sharks ambassadeur Jörgen Raymann en jeugdambassadeur van Save Our Sharks, Félipe Saelmans lopen door Burgers’ Zoo om mensen aan te sporen de petitie voor een betere bescherming van haaien te ondertekenen.

 

 

 

Achtergrond Save our Sharks

Wereldwijd worden haaien bedreigd door overbevissing en vernietiging van hun leefgebied. Haaien worden ook vaak ‘gewoon’ gedood uit domheid en onwetendheid. Veel soorten worden hierdoor met uitsterven bedreigd. Ook rond Aruba, Curaçao, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten is het aantal haaien de afgelopen jaren afgenomen. Eilandelijke natuurorganisaties verenigd in de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) voelden de noodzaak actie te ondernemen en zocht de samenwerking op met de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging. (elasmobranchen is de Latijnse term voor haaien en roggen). Het project, waarin bescherming, voorlichting en onderzoek elkaar aanvullen en versterken, wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.