Save Our Sharks bij Grachtenfestijn 2016

Dit weekend vond het Grachtenfestijn 2016 plaats. Dit maritieme festival viert de stad Groningen en had dit jaar Duurzaamheid als achterliggend thema. Save Our Sharks was uitgenodigd om tijdens het festival  aanwezig te zijn om mensen te vertellen over haaienbescherming in de Nederlandse Cariben en handtekeningen op te halen voor de petitie. Een van de organisatoren van het evenement is de bierbrouwerij Rockin’ Ludina, een lokale microbrouwer die de Save Our Sharks campagne steunt door het schenken van hun Jaws2 haaienbier. 

edited_DSC_0227

Een genereus team van vrijwilligers kwam zaterdag helpen met verzamelen van handtekeningen op straat. Er werden hierbij honderden handtekeningen opgehaald.

29013273470_80bf6df4ba_b

Op zondag voer een speciale Save Our Sharks boot mee in de succesvolle Grachtenparade. Met meer dan 150 boten, muziek langs de hele route en vele toeschouwers aan de kades, voer de parade een rondje om de hele stad. Het thema van de Grachtenparade was groen-wit, de kleuren van Groningen en het symbool van een duurzame levensstijl.

De boot van Save Our Sharks werd bemand door een dameskoor dat de hele vaart popliedjes zong voor de omstanders.